1 oktober 2012

Boeken

We hebben de meest praktische boeken geselecteerd die u kunnen helpen bij het uitvoeren van uw taken binnen het bestuur van uw vereniging of stichting.

Financiën voor bestuursleden, Esther Schulte
Als de financiën goed geregeld zijn wordt besturen leuker, maar vooral meer ontspannen. Dit is hét boek voor alle bestuursleden die met financiën te maken hebben of er meer van willen weten.

De Kascommissiegids De Kascommissiegids, Drs. Maarten den Ouden RA
Een onmisbaar boek voor elke vrijwilliger in een kascommissie en ook heel nuttig voor penningmeesters en andere verenigings- of stichtingsbestuurders. Met handige voorbeelden en checklists.

Stichting en vereniging, mr. M.B. Lucas Luijckx (red.)
Deze uitgave geeft op hoofdlijnen een praktische beschrijving van de fiscale en civiel-juridische aspecten waarmee bestuurders van verenigingen en stichtingen in de uitvoering van hun taak worden geconfronteerd.

Onderneem met zin! Een handleiding voor non profit organisaties, J.A.J. van der Horst
Steeds meer non-profitorganisaties noemen zichzelf een bedrijf of onderneming, willen naar een bedrijfscultuur en ontwikkelen commerciele activiteiten.

Office voor clubs en verenigingen + CD-ROM,
Marjon Hendriks en Bob van Duuren

Aan de hand van voorbeelden, die via de oefenbestanden op de bijgeleverde cd-rom eenvoudig kunnen worden nagemaakt, behandelt dit boek alle aspecten van het beheren van een club- of verenigingsadministratie.

Het complete Handboek voor de Maatschappelijke Stage, Petra Hoekstra en Gerda Lensen
Voor organisaties die met maatschappelijke stagiaires willen werken is het complete Handboek voor de Maatschappelijke Stage een onmisbare hulp. Inclusief cd-rom om zelf aan de slag te gaan.

De vereniging op survival, M.C. Kuperus
In De vereniging op survival, overlevingsstrategieën voor hedendaagse verenigingen vindt elke bestuurder een herkenbare analyse van brandende kwesties in de moderne vereniging.

Vanzelfsprekend helpen, Stichting Prijs de Vrijwilliger
De Stichting Prijs voor Vrijwilligers schenkt door middel van dit boekje aandacht aan de vrijwilligers die zich ervoor inspannen om mensen in nood telefonisch, via chat, e-mail of sms te woord te staan.

Archtectuur van verenigingen Architectuur van verenigingen, F. Huizinga
In dit boek staat de vraag centraal: is er een ideale verenigingsstructuur? Met veel voorbeelden uit de praktijk en hulpmiddelen om de eigen organisatieproblemen aan te pakken.

De vereniging in de praktijk De vereniging in de praktijk, F.C. Kollen
Herziene uitgave van Recht en Praktijk over verenigingen. Het gehele verenigingsrecht wordt in deze dikke pil behandeld, gerangschikt per verenigingsrechtelijk vraagstuk.

Stichting en fiscus Stichting en fiscus, B. Wessels, C.A. Schwarz en J. van de Streek
Een handzaam en compleet naslagwerk voor stichtingen op het gebied van fiscus en financiën. En omdat stichtingen vaak scherp in de gaten worden gehouden door de fiscus komt dit goed van pas.

Gids voor verenigingsbestuurders Gids voor verenigingsbestuurders, A.P. van Baar en Peter van Oosten de Boer
Een praktische Belastingwijzer over de financiële en juridische aspecten van de vereniging. Verplichte stof voor secretaris en penningmeester: beknopt, duidelijk en goed leesbaar.

Succesvol besturen Succesvol besturen!, Carel J.M. Vis
Onmisbaar handboek voor bestuurders van verenigingen en stichtingen, geschreven door een bestuurder in hart en nieren. Het onderscheidt zich van talloze andere boeken over bestuurswerk door de talloze praktijkvoorbeelden en direct toepasbare adviezen.

Handboek sponsoring en fondsenwerving voor non-profit organisaties, Hans van der Westen
Een concrete, stap-voor-stap handleiding om meer te halen uit sponsoring en fondsenwerving. Met praktische handreikingen, zoals dé methode om sponsors en vaste gevers te vinden.

Almanak voor de Stichting en de Vereniging, prof. mr. C.A. Schwarz, mr. J.J.A. Hamers en mr. D.F.M.M. Zaman
Twijfelt u of een besluit of activiteit van uw organisatie wel is toegestaan en welke wettelijke regels ervoor gelden? Zoek het op in deze almanak, overzichtelijk ingedeeld op onderwerp.

Handboek Stichtingbestuurder, mr. Els Ebels
Handzaam boekje met een heldere beschrijving van wat u moet weten als bestuurder. Het behandelt het totaalpakket van het besturen van een stichting in vogelvlucht en geeft in grote lijnen een beeld van alle zaken waar u mee te maken kunt krijgen.