Waarschuwing: oplichters richten zich op verenigingen en stichtingen
18 december 2012

Waarschuwing: oplichters richten zich op verenigingen en stichtingen

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft van haar leden gehoord dat enkele maatschappelijke instellingen het slachtoffer zijn geworden van phishing. Hierbij ontfutselen oplichters codes voor internetbankieren. De NVB wil verenigingen en stichtingen hier nadrukkelijk voor waarschuwen.

Bij phishing ontfutselen criminelen door middel van e-mails of telefoongesprekken de codes voor internetbankieren, waarmee zij geld van de betaalrekening wegsluizen. De oplichters benaderen doorgaans de penningmeester en doen zich voor als medewerker van een bank. In het gesprek wordt gesuggereerd dat er een technisch of veiligheidsprobleem is en dat de medewerker daarom de inlogcodes nodig heeft. Maar banken zullen nooit via de telefoon, mail, persoon of welke vorm dan ook om inlog- of signeercodes vragen. Wees dus alert als uw vereniging of stichting wordt benaderd.

Volledig bericht van de NVB >>