Bezuinigingen treffen buurthuizen
21 februari 2013

Bezuinigingen treffen buurthuizen

Steeds meer buurthuizen moeten sluiten door bezuinigingen van gemeenten. Om de resterende wijkgebouwen open te houden wordt meer inzet gevraagd van vrijwilligers. Hoe houdt een vrijwilliger een buurthuis draaiende? En met welke wet- en regelgeving moet rekening worden gehouden?

Het is al langer bekend dat veel buurt- en dorpshuizen, wijkcentra, maar ook andere clubs en verenigingen en stichtingen last hebben van de crisis en bezuinigingen.  De Volkskrant luidt nu de noodklok: Buurthuizen bezwijken onder crisis >>

'Om de resterende buurthuizen open te houden wordt van vrijwilligers te veel gevraagd en ze hebben moeite met de administratie en regels die gelden voor een buurthuis zoals de Drank- en Horecawet', meldt de Volkskrant.

Maar hoe blijft een buurthuis draaien met alleen vrijwilligers? Kijk hoe een dorpshuis overleeft zonder subsidie en zelfs winst maakt in het succes van het Broekenhuis >>

Hoe zorgt u als verenigings-, stichtings-, of buurthuisbestuur dat u bezuinigingen omzet in nieuwe kansen?

Wat zijn de regels van de nieuwe Drank- en Horecawet die geldt sinds op 1 januari 2013? Waar moet u nog meer op letten als u een gebouw beheert? En komt uw kantine in het buurthuis in aanmerking voor de kantineregeling?

Dit zijn slecht enkele artikelen op Verenigingen.nl die u op weg kunnen helpen. Meer informatie vindt u onder de kanalen in de menubalk bovenin.