TIP: Dit zegt de wet over verenigingen en stichtingen
27 september 2012

TIP: Dit zegt de wet over verenigingen en stichtingen

Weet u aan welke wetten verenigingen en stichtingen zich moeten houden? Lees hier de wetteksten na, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Ook binnen verenigingen en stichtingen dient iedereen zich aan de wet te houden. Naast de wetten die voor iedereen in Nederland gelden in het Burgerlijk Wetboek 1, zijn er ook specifieke wetten voor verenigingen en stichtingen. Deze vindt u in het Burgerlijk Wetboek 2. Het eerste deel bevat de regels die gelden voor alle rechtspersonen (zoals ook coöperaties, besloten vennootschappen et cetera). Daarnaast is er een specifiek deel voor verenigingen en een deel voor stichtingen.

Dus wanneer u twijfelt of iets wel of niet mag volgens de wet, zoek het even op in de wetteksten in het rechterkader. Zo komt u goed beslagen ten ijs.

Deze teksten zijn letterlijk overgenomen uit het Burgerlijk Wetboek, derhalve kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

1
0

Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website geef je toestemming voor het gebruiken van cookies.

/privacy-statement
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming