Verklaring Omtrent Gedrag steeds vaker aangevraagd
21 januari 2013

Verklaring Omtrent Gedrag steeds vaker aangevraagd

Het aantal aanvragen voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. In 2005 werden circa 250.000 VOG-aanvragen gedaan. Dit aantal is ruim verdubbeld naar meer dan 560.000 aanvragen in 2012. Dit meldt Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie in een brief aan de Tweede Kamer.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) staat ook wel bekend als een bewijs van goed gedrag. In bepaalde gevallen kan een VOG nodig zijn voor uw vrijwilligers of leden, bijvoorbeeld als u werkt met kwetsbare groepen. En soms moeten stichtingen of verenigingen als organisatie ook een VOG kunnen overleggen. Lees meer over het aanvragen van een VOG >>

Dat een VOG de afgelopen jaren steeds vaker wordt aangevraagd blijkt uit een brief van Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer. Ook kondigde Teeven in zijn brief aan dat de gratis VOG voor vrijwilligers in 2013 te willen evalueren. Momenteel komen alleen vrijwilligers die werken bij organisaties die aangesloten zijn bij de koepels Scouting Nederland, NOC*NSF en Steunpunt Kindervakanties, in aanmerking voor een gratis VOG.

Lees het volledige bericht en de brief van Staatssecretaries Teeven over de VOG >>

1
0

Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website geef je toestemming voor het gebruiken van cookies.

/privacy-statement
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming