23 januari 2013

Is uw organisatie een SBBI en wilt u een jubileum vieren?

Is uw vereniging of stichting een SBBI en wilt u een jubileum vieren? Dan kunt u daar speciaal een steunstichting SBBI voor oprichten om geld in te zamelen. Met deze checklist van de Belastingdienst controleert u of u voldoet aan de voorwaarden om aangemerkt te worden als steunstichting SBBI.

Voor donateurs van steunstichtingen SBBI zijn sinds 1 januari 2012 eenmalige giften aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting.

Checklist oprichting steunstichting SBBI
Wilt u een steunstichting oprichten voor het jubileum van een sociaal belang behartigende instelling (SBBI)? Met deze checklist van de Belastingdienst controleert u of u voldoet aan de voorwaarden om aangemerkt te worden als steunstichting SBBI. Download de checklist >>

Op de website van de Belastingdienst vindt u ook een stappenplan voor de oprichting van een steunstichting SBBI en een overzicht van de voorwaarden.

Lees ook...