Goed verzekerd op stap met uw leden

TIP: Goed verzekerd op stap met uw leden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij evenementen, toernooien en uitstapjes met leden en (vrijwillig) personeel kan er altijd iets gebeuren. Een botsing met de touringcar, een medewerker die per ongeluk iets stuk maakt of een lid dat uitglijdt en iets breekt. Derden kunnen u als bestuurder altijd aansprakelijk stellen voor geleden materiële en immateriële schade.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als het goed is, bent u op dit risico voorbereid en heeft u een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven afgesloten (AVB). Deze is verplicht als uw organisatie met vrijwilligers werkt. Als bestuurder heeft u immers een zorgplicht tegenover uw leden en personeel.
Als een vrijwilliger tijdens een uitje iets kapot maakt, is het mogelijk dat de gedupeerde de kosten zowel op diens particuliere aansprakelijkheidsverzekering als op uw organisatie verhaalt. Met een AVB heeft u dit risico afgedekt.
» Lees meer over de AVB in het artikel Verzeker uw vrijwilligers