TIP: Gratis adverteren met een ‘stoppertje’

TIP: Gratis adverteren met een ‘stoppertje'
Een stoppertje is een advertentie of kort bericht dat kranten, tijdschriften en huis-aan-huisbladen gratis plaatsen om een pagina op te vullen. Voor uw organisatie betekent dit gratis reclame!

Bij de opmaak van kranten, tijdschriften en huis-aan-huisbladen heeft de vormgever wel eens ruimte op een pagina over die wordt opgevuld met een ‘stoppertje’. Het voordeel voor de vormgever is dat er geen witte plekken op de pagina zijn.

Ook kan een stoppertje het de ‘emotionele lading’ van een uitgave versterken. Zo neemt een tijdschrift over gezondheid graag stoppertjes op van de Hartstichting en allerlei patiëntenverenigingen. Een tijdschrift over dieren plaatst graag stoppertjes van het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace.

Kortom, het kan voor uw organisatie erg interessant zijn om een stoppertje te laten ontwerpen. Dit kan bij een reclamebureau, of misschien is er iemand binnen uw organisatie die dit kan, bijvoorbeeld een lid dat bij een reclamebureau werkt.
  • Maak verschillende formaten advertenties.
  • Zorg dat u de stoppertjes ook digitaal heeft zodat u ze per mail kunt verzenden.
  • Plaats de stoppertjes op uw website zodat geïnteresseerden ze kunnen downloaden en gebruiken.
  • Vraag of een reclamebureau bereid is de stoppertjes tegen een lager tarief te ontwikkelen.