13 februari 2013

Verlaagd btw-tarief bouw gunstig voor VvE’s

Per 1 maart 2013 gaat het btw-tarief voor verbouwingen en onderhoud van woningen in de bestaande bouw omlaag van 21% naar 6%. Hierdoor kunnen kosten van gepland onderhoud voor een Vereniging van Eigenaren een stuk lager uitvallen.

Bijna elke Vereniging van Eigenaren heeft onderhoudswerkzaamheden op de planning staan. Het kan slim zijn om deze na 1 maart 2013 uit te laten voeren. Dan profiteert u van het verlaagde btw-tarief op onderhoudswerkzaamheden van 21% naar 6%. Hierdoor vallen de kosten een stuk lager uit en kunnen VvE’s flink op het onderhoud besparen.

De maatregel is onderdeel van het woningmarktakkoord en is tijdelijk, hij loopt tot 1 maart 2014. Werkzaamheden die na die datum gepland staan kunnen wellicht naar voren gehaald worden om met uw VvE van de tijdelijke btw-verlaging te profiteren.

Lees ook...