Van Zaak tot Zaak

Werven vs solicitatie gesprek corporate bedrijf functionering.jpg
27 sep 2012

STAR: handvat voor sollicitatiegesprekken

De STAR-methode is een gestructureerde manier om vragen te stellen tijdens een sollicitatieprocedure. STAR staat voor Situatie, Taak, Aanpak en Resultaat. Het komt erop neer dat er over feitelijk gedrag gepraat wordt. Veel professionele wervers maken gebruik van de STAR-methode, maar ook voor u kan het een goede manier zijn u voor te bereiden op sollicitatiegesprekken.
Werven verenigingen en stichtingen berekening voorbereiden voorkomen zaken schema tabel computer .jpg
27 sep 2012

De details van detachering

Heeft u voor een bepaald project gespecialiseerd (tijdelijk) personeel nodig, dan kunt u denken aan detachering. Wat dit precies inhoudt, welke bureaus er zijn en welke kosten er aan verbonden zijn leest u in dit artikel.
Werven verenigingen en stichtingen evaluatie beoordeling cijfer .jpg
27 sep 2012

Beoordeling sollicitatiebrieven

Dit formulier helpt u bij het beoordelen van (een groot aantal) sollicitatiebrieven. Als iedereen die de brieven leest deze lijst invult, is snel duidelijk welke brieven door alle (of de meeste) lezers positief worden gewaardeerd.
Bij het werven en aannemen van personeel komt nogal wat kijken. Het proces van werving en selectie is voor elke functie weer anders. V&S informeert u over het vinden van geschikte kandidaten, het beoordelen van sollicitatiebrieven, het voeren van sollicitatiegesprekken en het traject dat daarna volgt.
1
0

Deze website maakt gebruik van cookies. Door het gebruik van deze website geef je toestemming voor het gebruiken van cookies.

/privacy-statement
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming