is een dienst van Notarian

is een dienst van Notarian

Loterij of bingo organiseren

Loterij of bingo organiseren

Mag de vereniging een bijeenkomst organiseren voor extra inkomsten?

Ja, je mag een bijeenkomst organiseren. Maar per soort bijeenkomst gelden er verschillende regels. Een veiling kent weinig regels, maar een loterij of bingo valt onder de kansspelwet. Ook moet je soms nog toestemming vragen bij de gemeente.

Kansspel of bingo

organiseren

Wil jij een loterij of bingo organiseren voor jouw vereniging? Dat kan. Er zijn wel een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Het is allereerst de vraag wat je wilt organiseren. Zorg dat je wel juist handelt, want overtreding van de kansspelwet is een strafbaar feit.

Loterij organiseren

Als je een loterij wilt organiseren heb je een kansspelvergunning nodig. Als je een loterij organiseert die onder de voorwaarden van een promotioneel kansspel valt heb je geen vergunning nodig.

De vergunningen worden verstrekt door de Kansspelautoriteit. Deze kan een vergunning verstrekken voor meerjarige (niet-incidentele) en éénmalige (incidentele) loterijen.

Als je meedoet met een landelijke loterij dan is alles al geregeld. Dus de Nationale Clubactie heeft alles al geregeld. Om die reden kan het verstandig zijn om daar bij aan te sluiten.

Bingo of rad van fortuin

Wil je als vereniging een bingo organiseren? Dat mag, je hoeft hiervoor geen vergunning aan te vragen. Jouw vereniging moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag de bingo alleen binnen een besloten kring plaatsvinden. Dus samen met familie, vrienden of met leden van de vereniging.

Daarnaast moet je dit minstens 14 dagen van tevoren melden bij de gemeente waar het spel plaatsvindt. De gemeente kan het spel verbieden of eisen stellen aan het organiseren van de bingo.

Promotioneel kansspel

Wil je een promotioneel kansspel organiseren? Dat is een kansspel om een product, dienst of organisatie onder de aandacht te brengen. Een promotioneel kansspel is tijdelijk van aard. Daar heb je geen vergunning voor nodig. Je moet je wel houden aan de voorwaarden van de Gedragscode promotionele kansspelen.

    Lees meer over Financiën

    e-boekhouden.nl
    0
    Je winkelwagen