News

De kas wordt beheerd door de penningmeester. Bij het opzetten van een goed kasbeheer dient u rekening te houden met de volgende zaken.

Lees meer

Het huren van een pand voor uw organisatie heeft bepaalde voordelen ten opzichte van kopen. U hoeft bijvoorbeeld geen hypotheek af te sluiten en de verhuurder zorgt voor het onderhoud. Hetzelfde geldt voor het huren van een sporthal of sportveld. Maar wat komt er allemaal kijken bij huren?

Lees meer

Voor de penningmeester (en de overige bestuursleden) is het zaak grip op de betalingen te houden. Hoe zet u een sluitend systeem op om de facturen die binnenkomen te verwerken, de betalingen te structureren en te betalen zonder kopzorgen?

Lees meer

Veel organisaties kampen met dalende inkomsten en contributies of donaties die niet op tijd binnenkomen. Wat kunt u voor uw organisatie doen om (tijdelijk) over meer financiële speelruimte te beschikken?

Lees meer

Wilt u uw organisatie vestigen in een pand, dan kunt u gaan huren of kopen. Als uw organisatie bereid is om een investering te doen, zeker weet dat u de komende jaren niet gaat uitbreiden en het niet erg vindt om voor eventuele verbouwingskosten op te draaien, is kopen een goede optie.

Lees meer

Kosten die gemaakt zijn voor uw organisatie door vrijwilligers, bestuurders en anderen worden vergoed door middel van een declaratie. Hoe gaat dit in zijn werk?

Lees meer

Om de doelen van uw vereniging of stichting te verwezenlijken moeten vaak kosten worden gemaakt. Maar die wilt u uiteraard zo laag mogelijk houden. Hoe doet u dat?

Lees meer

Acquisitiefraude betekent een enorme schadepost voor het bedrijfsleven: jaarlijks 400 miljoen euro. Maar ook verenigingen en stichtingen worden slachtoffer van deze vorm van oplichting. Hoe kunt u zich er tegen wapenen? Het staat in deze checklist.

Lees meer

De economische crisis raakt alle delen van de samenleving. Dus ook verenigingen
en stichtingen. Daarom hierbij tips om te overleven in tijden van recessie.

Lees meer
  • 1
  • 2