Slapende leden wakker maken?

TIP: Slapende leden wakker maken?

Slapende leden

Het benaderen van slapende leden pakt niet altijd goed uit. Er zijn voorbeelden waar mensen massaal hun lidmaatschap beëindigden toen ze eraan werden herinnerd dat ze nog lid waren. Wees dus zorgvuldig en onderzoek eerst de situatie:

• Kosten de slapende leden de vereniging geld of levert hun lidmaatschap geld op?
  • Wat is de reden dat ze niet (meer) actief zijn?
  • Wat heb je van hen nodig?

Donateurs of kostenpost

In sommige gevallen zijn de slapende leden ‘donateurs’. Ze maken jaarlijks contributie over en kosten verder (bijna) geen geld. Het kan dan riskant zijn om slapende honden wakker te maken.

Onderzoeken en inleven

Het maakt veel verschil wat de reden is dat leden niet (meer) actief zijn. Deze reden, hun behoeftes en bereidheid bepalen welke acties effectief zijn. Benader eens een paar oude bekenden en stel wat geïnteresseerde, slimme vragen voor bruikbare informatie.

Tijd of geld

Het is belangrijk te kijken naar wat je nodig hebt van de slapende leden: tijd of geld. Voor een leuke actie zijn voormalig actieve leden meestal best bereid een extra donatie te doen. Als je vooral inzet nodig hebt, is persoonlijk benaderen het beste. Vraag weinig aan veel mensen.

Waardering werkt

Toon je dankbaarheid. Als leden het gevoel hebben dat ze gewaardeerd worden, helpen ze graag mee!

Je winkelwagen