is een dienst van Notarian

is een dienst van Notarian

Slapende leden wakker maken?

Slapende leden wakker maken?

Wat doet de vereniging met slapende leden?

Slapende leden wakker maken kan de vereniging iets opleveren. Meer deelnemers aan de activiteiten en meer vrijwilligers. Je kunt ook het tegenovergestelde bereiken. De slapende leden zeggen alsnog op en zo verlies je inkomsten.

Slapende leden

Geld of donatie

Het benaderen van slapende leden pakt niet altijd goed uit. Het kan voorkomen dat mensen massaal hun lidmaatschap beëindigden als ze eraan worden herinnerd dat ze nog lid zijn. Wees dus zorgvuldig en onderzoek eerst de situatie:

  • Kosten de slapende leden de vereniging geld of levert hun lidmaatschap geld op?
  • Wat is de reden dat ze niet (meer) actief zijn?
  • Wat heb je van hen nodig?

Donateurs of kostenpost

In sommige gevallen zijn de slapende leden ‘donateurs’. Ze maken jaarlijks contributie over en kosten verder (bijna) geen geld. Het kan dan riskant zijn om slapende honden wakker te maken. Je loopt dan de kans dat ze hun lidmaatschap opzeggen en loop je de contributie mis.

Onderzoeken

Het maakt veel verschil wat de reden is dat leden niet (meer) actief zijn. Deze reden, hun behoeftes en bereidheid bepalen welke acties effectief zijn. Benader eens een paar oude bekenden en stel wat geïnteresseerde, slimme vragen voor bruikbare informatie.

Het is belangrijk te kijken naar wat je nodig hebt van de slapende leden: tijd of geld. Voor een leuke actie zijn voormalig actieve leden meestal best bereid een extra donatie te doen. Als je vooral inzet nodig hebt, is persoonlijk benaderen het beste. Vraag weinig aan veel mensen.

Toon je dankbaarheid. Als leden het gevoel hebben dat ze gewaardeerd worden, helpen ze graag mee!

    e-boekhouden.nl
    0
    Je winkelwagen