is een dienst van Notarian

is een dienst van Notarian

Is een personeelsvereniging van de leden of het bedrijf?

Is een personeelsvereniging van de leden of het bedrijf?

Is een personeelsvereniging van de leden of het bedrijf?

De personeelsvereniging is van de leden. De leden zijn de werknemers van het bedrijf. De werkgever heeft geen zeggenschap over de personeelsvereniging.

Personeelsvereniging

Een personeelsvereniging is opgericht door de werknemers van een bedrijf. De personeelsvereniging heeft tot doel om de werknemers van het bedrijf te verenigen. De vereniging kan bijvoorbeeld personeelsfeestjes organiseren, cadeaus kopen voor bijzondere gebeurtenissen, en dergelijke.

De personeelsvereniging moet je oprichten bij een notaris. Deze vereniging is een zelfstandige rechtspersoon en staat los van het bedrijf. De werknemers zijn lid van de vereniging. Het verenigingsbestuur kan uit de werknemers bestaan. Maar dat hoeft niet. De werkgever staat hier los van.

Financiële bijdrage werkgever

personeelsvereniging van de leden

De werkgever kan wel de kosten dragen voor het oprichten van de vereniging. Ook kan de werkgever een deel van de kosten van de activiteiten betalen. De werkgever kan ook beslissen om zijn bijdrage stop te zetten. In de praktijk is de werkgever financieel dus wel verbonden met de vereniging.

De bankrekening moet niet via het bedrijf lopen. Dat is ook nadelig voor het bedrijf. De personeelsvereniging moet een eigen bankrekening openen, die ook via de vereniging loopt.

Conflict PV met werkgever

Stel dat er een conflict is met de werkgever. In dat geval zou de werkgever zich ook nog op het merkenrecht of de handelsnaam kunnen beroepen. Afhankelijk van hoe dit natuurlijk vorm heeft gekregen bij de personeelsvereniging. De werkgever zou jullie kunnen verbieden de bedrijfsnaam nog te voeren. Althans als die naam dan goed gedeponeerd is als een merk.

Onafhankelijkheid personeelsvereniging is een eis voor de WKR

Als de personeelsvereniging een bijdrage van de werkgever ontvangt dan kan deze bijdrage van de werkgever buiten de Werkkostenregeling blijven. De WKR eis is dan wel dat de personeelsvereniging onafhankelijk is van de werkgever. Er zijn nog meer eisen aan de personeelsvereniging in het kader van de WKR.

  Personeelsvereniging Oprichten

  Eenvoudig geregeld Heel voordelig Start direct

  € 396,00

  Personeelsvereniging oprichten
  0
  Je winkelwagen