Slapende VvE inschrijven bij Kamer van Koophandel

Slapende VvE inschrijven bij Kamer van Koophandel

Moet een slapende Vereniging van Eigenaren alsnog ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel?

Ja, alle rechtspersonen en dus ook de VvE moeten worden ingeschreven bij de KvK. Het niet inschrijven van een VvE is een overtreding, namelijk een economisch delict.

Inschrijven slapende VvE

Een slapende Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft bijvoorbeeld geen actief bestuur meer, geen vergaderingen meer, geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel en in het algemeen geen activiteiten meer. Moet die VvE dan alsnog ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel?

Inschrijfplicht verenigingen en boete

Alle rechtspersonen en dus ook alle verenigingen en VvE’s moeten worden ingeschreven in het Handelsregister van de KvK. Dat is wettelijk verplicht op grond van de Handelsregisterwet. Het bestuur van de VvE heeft de verplichting om de VvE in te schrijven. Het niet inschrijven van een VvE is een overtreding, namelijk een economisch delict. De boete die daarop staat voor appartementseigenaren kan erg hoog zijn.

Ontbinding VvE

Een VvE moet dus altijd ingeschreven staan. Dat hoeft alleen niet meer als de VvE wordt ontbonden door middel van een ontbindingsbesluit. Dat kan echter alleen als er geen appartementen meer bestaan.

    0
    Je winkelwagen