is een dienst van Notarian

is een dienst van Notarian

Slapende VvE inschrijven bij Kamer van Koophandel

Slapende VvE inschrijven bij Kamer van Koophandel

Moet een slapende Vereniging van Eigenaren alsnog ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel?

Ja, alle rechtspersonen en dus ook de VvE moeten worden ingeschreven bij de KvK. Het niet inschrijven van een VvE is een overtreding, namelijk een economisch delict.

Inschrijven slapende VvE

Een slapende VvE, een beetje vreemde benaming.

Een slapende Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft bijvoorbeeld geen:

Moet die VvE dan alsnog ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel? Ja zeker.

Inschrijfplicht verenigingen en boete

Alle rechtspersonen en dus ook alle verenigingen en VvE’s moeten ingeschreven staan in het Handelsregister van de KvK. Dat is wettelijk verplicht op grond van de Handelsregisterwet. Regel de inschrijving dus.

Het bestuur van de VvE heeft de verplichting om de VvE in te schrijven. Het niet inschrijven van een VvE is een overtreding, namelijk een economisch delict. De boete die daarop staat voor appartementseigenaren kan erg hoog zijn.

Ontbinding VvE

Een VvE moet dus altijd ingeschreven staan. Dat hoeft alleen niet meer als de VvE wordt ontbonden door middel van een ontbindingsbesluit. Dat kan echter alleen als er geen appartementen meer bestaan.

Het beste is om de slapende VvE weer te activeren. Bij de verkoop van een appartement moet je bijvoorbeeld aantonen dat er een Meerjarenonderhoudsplan is . Ook moet je aantonen dat er serieus is gespaard voor groot onderhoud.

    0
    Je winkelwagen