is een dienst van Notarian

is een dienst van Notarian

VvE verplicht

VvE verplicht

Is een VvE verplicht?

Ja. Een VvE is verplicht als een gebouw is opgesplitst in appartementen. Daar kom je niet onder uit. De appartementseigenaren zijn ook altijd automatisch lid van de VvE.

Verplicht lid van VvE

Koop je een appartement? Dan ben je verplicht lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit is wettelijk geregeld. Je kan dus niet een appartement kopen zonder lid te worden van de bijbehorende VvE.

Je bent verplicht lid van een VvE omdat je samen met de andere appartementseigenaren eigenaar bent van een gebouw. Samen moet je zorgen voor het onderhoud en het beheer van het gebouw. Daarom heeft de wetgever ervoor gekozen dat je altijd lid bent van een VvE. Op deze manier ben je met zijn alle verantwoordelijk.

Lees ook: Wat is een VvE?

Lidmaatschap opzeggen

Je kan niet zelf het lidmaatschap opzeggen. Zodra je het appartement verkoopt ben je geen lid meer van de VvE. Opzegging vindt automatisch plaats en de nieuwe eigenaar van de woning wordt automatisch lid van de VvE.

Er is geen VvE?

Er is altijd een VvE als een gebouw is gesplitst in appartementsrechten na 1972. Het kan zijn dat de VvE niet actief is; dat is een slapende VvE. De VvE is er dan wel, maar deze is niet actief. De VvE moet dan actief worden gemaakt door de appartementseigenaren.

Is het gebouw voor 1972 gesplitst dan moeten de eigenaren nog een Vereniging van Eigenaren oprichten. Hiervoor is dan een aparte oprichtingshandeling vereist. Lees ook: Een VvE oprichten.

    0
    Je winkelwagen