is een dienst van Notarian

is een dienst van Notarian

Statuten vastleggen bij de notaris

Statuten vastleggen bij de notaris

Vereniging met statuten opzetten?

Alle verenigingen hebben een vorm van statuten. De formele vereniging heeft de statuten ook bij de notaris opgesteld. Hierna is die vereniging ook ingeschreven bij de kamer van koophandel.

Statuten

Het notarieel vastleggen van de statuten betekent dat de vereniging een professioneel karakter krijgt, omdat alles officieel is vastgelegd.

commissie

De vereniging is hiermee een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid. In principe zijn bestuurders daarvan niet aansprakelijk voor de verplichtingen van de vereniging.

Lees ook: Informele vereniging omzetten naar formele vereniging.

Ga je niet bij de oprichting, maar in een later stadium bij een bestaande vereniging naar de notaris, raadpleeg dan de algemene vergadering (AV). Volgens de wet mag het bestuur niet zonder toestemming van de AV de statuten in een notariële akte opnemen. Lees ook de statuten van de huidige vereniging goed door.

Inschrijven verplicht

Een vereniging die bij notariële akte is opgericht, krijgt pas volledige rechtsbevoegdheid als deze ook is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Wijzigen statuten

Voor de wijziging van statuten van een vereniging die bij notariële akte is opgericht, is ook een notariële akte vereist. Ga daarvoor dus altijd langs bij de notaris en laat de aanpassing ook registreren bij de Kamer van Koophandel.

  Vereniging oprichten

  Eenvoudig geregeld Heel voordelig Start direct

  € 425,00

  Vereniging Oprichten
  0
  Je winkelwagen